Mindful Tekenen

Mindfulness... Je komt die term tegenwoordig overal tegen. Het oefenen van je aandacht is heel populair. Grote bedrijven als Google hebben tegenwoordig stilteruimtes voor hun medewerkers, maar ook bedrijven in Nederland doen hieraan mee.

Ook in de zorg, en dan met name de geestelijke gezondheidszorg is Mindfulness niet meer weg te denken bij behandelingen voor depressie, pijn, stress en angst.

Mindfulness is een praktische training in het oefenen van je aandacht. Je concentratie vergroten om meer in het moment te blijven. Niet zo snel meer af te dwalen in je gedachten. Aandacht die afdwaalt is trouwens heel menselijk en niet erg. Maar je kunt er wel last van hebben!

Tijdens het Mindful Tekenen oefen je je in het richten van je aandacht. Je tekent een voorwerp of afbeelding zo goed mogelijk na. Zo leer je goed te kijken. En tijdens het geconcentreerd tekenen van wat je ziet, is er geen ruimte voor gedachten. Als je regelmatig Mindful Tekent zul je merken dat je gedachten minder snel gaan afdwalen. Of je hebt dat sneller in de gaten. Je wordt aandachtiger, rustiger, minder somber. Je leert je beter ontspannen en dat geeft een grotere kwaliteit van leven.

Je kunt helemaal niet tekenen? Geeft niks! Het doel is namelijk dat je je aandacht leert richten, je concentratie oefent. Niet of je een goede tekening maakt.

Waar?

In mijn praktijk voor Kunstzinnige Therapie te Willeskop, Montfoort.

Wanneer?

Iedere maandagavond (uitgezonderd de vakanties en feestdagen) kun je aanschuiven van 19.30u tot 20.30u om jouw werkdag relaxed af te sluiten met een uurtje tekenen voor jezelf!  Het gaat om "losse" tekensessies, dus je zit nergens aan vast! Je kunt iedere maandag komen maar ook om de week. Of éénmalig. Of eens per maand. Dat geldt ook wanneer je de 10-ritten Tekenkaart hebt gekocht. Je doet mee wanneer het jou het best uitkomt. Meld je wel even aan! Dat kan per mail of telefoon. Dan dek ik de tafel ook voor jou!

Waarom?

Om rust te ervaren in je hoofd. Om je beter te leren concentreren. Omdat je op zoek bent naar iets leuks om te doen. Om even een uurtje voor jezelf te hebben... Quality-time!

Jouw investering

€ 17.50 per keer. Maximaal 4 personen, dus meld je bijtijds aan! Er is ook een 10-rittenTekenkaart voor € 150,-.  Inclusief btw koffie/thee en koek.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Doe altijd één ding tegelijk! Met je volle aandacht".

Logo Lodur sml

Willeskop 112, 3417 MG Montfoort
06 83 08 34 91  info@lodur.nl
www.lodur.nl

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief